PHYTOBERRIES- minuman kesihatan dan kecantikkan

KELEBIHAN PHYTOBERRIES:
membantu mencegah penyakit-penyakit seperti:

kanser
darah tinggi
stroke
serangan jantung

dan melawan pembentukkan pigmen di kulit, membantu menaikkan imuniti tubuh badan supaya dapat melawan penyakit.

Siapa yang sesuai ?

Semua golongan terutama perokok tegar, pengidap penyakit-penyakit kronik seperti diabetes, darah tinggi dan golongan profesional yang stress level tinggi.

Cara pengambilan:
Bancuh 1 sachet dengan air sejuk atau air suhu bilik dan minum selepas makan.

Sehari sekali.

Rasa masam-masam manis berries.

Harga: RM 160 sekotak(30 sachets)- free postage

Cara belian:

WA 013 3477284 untuk  urusniaga pembayaran dan pos.Apa lagi yang saya perlu tahu mengenai PHYTO-BERRIES...

Adakah anda tahu bagaimana radikal bebas merosakkan badan kita?

Radikal bebas adalah bahan reaktif yg dasarnya agresif secara semulajadi terbentuk dalam badan kita apabila kita bernafas , bersenam atau mencerna makanan untuk tenaga. Pencemaran, tekanan, merokok juga boleh membentuk radikal bebas.

Badan kita terdiri daripada pelbagai jenis sel yg berbeza. Sel terdiri daripada banyak molekul dan molekul terdiri daripada banyak atom.

Radikal bebas terbentuk apabila molekul sihat kehilangan satu elektron yang oleh itu menjadikan ia sangat tidak stabil. Molekul tidak stabil atau radikal bebas kemudian cuba untuk mencuri atom daripada molekul lain yang sihat untuk membuat ianya stabil.

Fenomena ini akan terus berlaku setiap hari di mana radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan kepada sel-sel sihat yang boleh membawa kepada penyakit seperti Kanser, Serangan Jantung, Parkinson dan Alzheimer.

Bagaimana Antioksidan melindungi badan kita?

Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi antioksidan semula jadi untuk melindungi badan kita daripada kesan kerosakan radikal menyerang.

Antioksidan akan menderma satu elektron kepada radikal bebas menjadikannya stabil. Proses meneutralkan akan membantu menamatkan fenomena melata elektron mencuri.

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa buah buah-buahan mengandungi jumlah tertinggi antioksidan semula jadi berbanding dengan vitamin mudah A, C, E.

Banyak kajian membuktikan bahawa buah buah-buahan membantu dalam mengurangkan Kanser, Penyakit Jantung, Strok dan Parkinson apabila makan setiap hari. Sekarang kita faham bahawa buah-buahan mengandungi pulpa sihat, biji dan kulit mempunyai kepekatan tertinggi antioksidan semula jadi untuk melawan radikal bebas.

Phyto-Berries  adalah beri buah yg lazat didatangkankan dalam bentuk serbuk kering, Ia diperbuat daripada 9 buah berbeza dari Maine, California dan ladang North Carolina di Amerika Syarikat. Phyto-Berries  kita teliti dicampur untuk mengekalkan 100% pulpa semulajadi, biji dan kulitnya menyediakan antioksidan yang berkualiti tinggi.

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) adalah satu kaedah saintifik untuk mengukur kapasiti antioksidan dalam makanan yang dibangunkan oleh The National Institute of Aging, Baltimore, Amerika Syarikat. Elaun harian AS Disyorkan (RDA) adalah antara 3000-5000 ORAC setiap hari.

Setiap hidangan Phyto-Berries  memberikan anda 4000 ORAC (mesyuarat nilai US RDA cadangan). Malah, setiap hidangan Phyto-Berries mempunyai jumlah yang sama dgn 3 cawan beri buah-buahan.

Dapatkan kelebihan Phyto Berries Hari Ini!
WhatsApp 013 3477284
No comments:

Post a Comment